beste festivaltent 2020

De beste Festivaltent van 2021

Weg met die Corona. Je bent op zoek naar de beste festivaltent van 2021. Bij Tentengigant verkopen we diverse festival tenten maar ook normale tenten.

Je bent waarschijnlijk jong en super druk. We vallen maar met de deur in huis. Dit is volgens ons de beste festival tent voor jou (en je vriend/vriendin)

beste festivaltent

De beste festivaltent van 2021 – Kampeertent 2 seconds van Quechua

  • Goedkoop: 49,95 – Voor slechts tweeën half tientje hebben jullie een toptent
  • Binnen 2 seconden staat hij – zo kun jij direct gaan feesten
  • Beschut tegen zonlicht – zo brand jij s’ochtends in ieder geval niet je tent uit
  • Waterdicht

Tips bij het kopen van een Festivaltent

Je gaat naar een festival voor de muziek, de sfeer en het feesten. Je hoeft dus geen tent mee te nemen waar je lange nachten in hoeft door te brengen. Maar als je na een dag feesten en dansen op muziek van topbands gaat slapen wil je natuurlijk wel graag goed liggen. Kies daarom voor een tent die goed tegen een regenbui kan en die niet bij de eerste de beste windvlaag een paar meter verderop ligt. Daarbij moet je ook niet overdrijven. Tijdens een festival heeft je tent veel te leiden doordat er niet zachtzinnig mee wordt omgesprongen. Koop dus een festivaltent die niet al te duur is. Dan is er geen man over boord als hij kapot gaat.

Bekijk alle:

Het opzetten van de festivaltent

Ondanks dat de festivaltent het belangrijkste stuk bagage is dat je bij je hebt, moet het opzetten niet te moeilijk zijn. Je moet het in je eentje kunnen en het moet snel gedaan kunnen worden, zodat jij je daarna weer op belangrijker zaken kunt focussen. Daarom wordt als festivaltent vaak gekozen voor een popup tent of een koepeltent. Hoewel dat niet absoluut nodig is, is het wel verstandig om een plastic zeil onder je tent te leggen. Dat houdt kou en vocht tegen. Daardoor slaap je een stuk beter.

Kijk naar de kwaliteit van je festivaltent

Zojuist kreeg je al het advies om niet een al te dure festivaltent te kopen. Maar dat betekent niet dat je zomaar elke tent aan kunt schaffen. Want op het weer in Nederland krijg je geen garantie. De kans is even groot dat je de hele dag in de zon loopt als dat er regenbuien en windvlagen langs komen. Kies daarom een festivaltent die daartegen bestand is. De garantie die je dan krijgt is dat je in elk geval goed kunt slapen en droog de nacht doorkomt. Want niets is zo vervelend als dat je midden in de nacht nat regent of als je tent door de wind kapot scheurt.

De grootte van de festivaltent

Het is altijd goed om een festivaltent te kopen die voldoende ruimte heeft. Als je met twee personen in een tweepersoons tentje gaat liggen is er geen ruimte meer voor een rugzak met kleren. Neem dus liever elk een tweepersoons tent mee of kies voor een iets grotere tent. Dan lig je lekker ruim en is er voldoende plaats voor je bagage. En bij een festival weet je het nooit. Misschien heb je die extra ruimte wel nodig voor een mysterieuze onbekende die je tijdens de optredens tegen komt.

Top 3 festivaltenten van Quechua

Er zijn ruim voldoende goede festivaltenten te koop. Als je de keuze beperkt wilt houden tot de tenten van Quechua heb je de keuze uit de volgende drie popup tenten. Die zijn allemaal bestand tegen een flinke portie regen en wind. Deze tenten kosten tussen de 50 – 120 euro. Alle drie modellen zijn in een uitvoering voor twee en drie personen verkrijgbaar.

Volgens ons zijn dit de beste 3 festival tenten voor 2 personen. (Ook ideaal natuurlijk in je eentje!)

Kampeertent 2 seconds groen voor 2 personen

Meer informatie: https://www.decathlon.nl/p/pop-up-tent2-seconds-2-personen/_/R-p-3346

Kampeertent 2 seconds fresh&black wit-blauw voor 2 personen

Meer informatie: https://www.decathlon.nl/p/kampeertent-voor-2-personen-2-seconds-fresh-black/_/R-p-308355?mc=8553541&c=WIT

Kampeertent 2 seconds fresh&black XL 2 personen

Meer informatie: https://www.decathlon.nl/p/kampeertent-2-seconds-xl-fresh-black-2-personen/_/R-p-X8492483

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *