beste lichtgewicht tent

Beste lichtgewicht tenten van 2022

Als je gaat kamperen, moet je een heleboel spullen meenemen. Dan is het extra prettig als je tent wel van licht gewicht is en deze dus niet zwaar weegt en makkelijker mee te nemen is. In dit artikel hebben we een top 10 samengesteld van de beste lichtgewicht tenten die er zijn op dit moment en die makkelijk mee te nemen zijn op je kampeertrip. Deze lichtgewicht tenten zijn perfect voor mensen die een lichte tent mee willen nemen.

Bekijk ook: Beste pop-up tenten in 2022.

Blackthorn lichtgewicht tent van Highlander Outdoor

De eerste tent die we willen bespreken in deze top 10 van beste lichtgewicht tenten is deze absolute nummer 1: de Blackthorn lichtgewicht tent van Highlander Outdoor. Dit is een tent geschikt voor 1 persoon die maar 1.8 kilogram weegt en dus makkelijk mee te nemen is. De tent is makkelijk op te zetten en ook makkelijk weer op te bergen in je backpack of reistas. De tent is gemaakt van sterk materiaal en met goede ventilatie.

Pluspunten:
Licht gewicht, namelijk maar 1,8 kilogram
Makkelijk op te zetten
Goed op te bergen in compressiezak

Minpunten:
1 persoonstent, dus niet geschikt om met meerdere in te slapen

Lichtgewicht tent voor 3 personen van Naturehike

Op de tweede plek in deze top 10 hebben we een lichtgewicht tent voor 3 personen van Naturehike. Deze wordt geleverd met grondzeil en is vrijwel waterdicht. De tent is maar 1.85 kilogram en daardoor makkelijk overal mee naartoe te nemen. Helemaal ingepakt is de tent ook erg makkelijk in je rugzak of reistas te plaatsen. Daarnaast is de tent van goede kwaliteit door de Nylon en Silicium stof.

Pluspunten:
Goede kwaliteit
Ruime tent voor 3 personen
Makkelijk op te bergen
Zeer licht gewicht van 1,85 kilogram

Minpunten:
geen

Bekijk ook: De beste familietenten.

Ultralichte tent van Vontox

Deze superlichte tent van Vontox is geschikt voor 1 of 2 personen. Het is een pop-up tent die je makkelijk op kan zetten en weer op kan bergen. De tent is 2 kilogram en heeft een stahoogte van maar liefst 107 gram. De tent is gemaakt van stevig materiaal en sterke palen die de tent stevig laten staan. De tent is daarnaast bestand tegen zon en regen.

Pluspunten:
tent van goede kwaliteit
lichtgewicht van 2 kilogram
bestand tegen slecht weer en zonnestralen
makkelijk op te zetten

Minpunten:
kan krap worden met 2 personen en veel spullen
iets lastiger om weer op te ruimen

Tunneltent voor 2 personen van MSR

Op de vierde plek in deze lijst staat de Tunneltent van MSR die geschikt is voor 2 personen. Deze tent is maar 1,65 kilogram en hierdoor een van de lichtste in deze lijst. Daarnaast heeft de tent een stahoogte van 100 centimeter. De binnen- en buitentent zijn erg goed en zorgen voor een goed shelter tegen de regen.

Pluspunten:
erg licht gewicht van maar 1,65 kilogram
hoge kwaliteit
beschermt tegen regen
makkelijk mee te nemen door het kleine pakformaat

minpunten:
opzettijd is wat langer dan andere opties in deze lijst

Lichtgewicht tent voor op het strand van IGoods

Als je een lichtgewicht tent voor op het strand zoekt, dan zit je met deze pop-up tent van IGoods goed. Deze pop-up tent is makkelijk op te zetten en beschermt je tegen de wind en zon op het strand. Er passen ongeveer 2 tot 3 personen onder de strandtent. Daarnaast is deze tent ook waterproof, bestand tegen uv-straling en ventileert het goed door. Het gewicht van deze tent is maar 1 kilogram en dus makkelijk mee te nemen naar het strand.

Pluspunten:
perfecte lichtgewicht tent voor op het strand, maar 1 kilogram en dus makkelijk mee te nemen
bestand tegen water en zon
ventileert goed
biedt bescherming voor 2 tot 3 personen

minpunten:
als je een kampeertent zoekt, dan is deze tent niet voor jou. Deze tent kan namelijk niet dicht.

Lichtgewicht binnentent van Bo-Camp

Op de zesde plek in deze top 10 voor de beste lichtgewicht tenten staat de binnentent van Bo-Camp. Deze binnentent is bedoeld om op te zetten in je voortent voor een extra slaapplek. Het biedt plek voor 2 personen. Deze tent is makkelijk op te zetten zonder haringen en lijnen. Omdat de tent maar 2,3 kilogram is, is deze makkelijk om mee te nemen en eventueel een extra slaapplek in de voortent mee te maken.

Pluspunten:
geen lijnen of haringen nodig voor deze tent
makkelijk op te zetten door het pop-up systeem
gemaakt van hoogwaardig materiaal
goed ventilatiesysteem

minpunten:
specifieke tent voor in een voortent, kan dus niet buiten worden neergezet

Multifunctionele privétent van Poptent

Op de zevende plek in deze top 10 voor beste lichtgewicht tenten staat deze pop-up tent van Poptent. Deze multifunctionele tent is bedoeld als douchetent, wc-tent of omkleedtent. Deze tent is fijn om, naast je slaaptent, mee te nemen tijdens het kamperen zodat je een privé plekje voor jezelf kunt maken. Dat gaat makkelijk met deze pop-up tent, die makkelijk op te zetten is. De tent is daarnaast 190 centimeter hoog en maar 1,8 kilogram.

Pluspunten:
licht gewicht van 1,8 kilogram
fijne tent om een eigen plekje voor omkleden, douchen of naar de wc gaan te maken
makkelijk mee te nemen in draagtas
makkelijk op te zetten en op te bergen

minpunten:
geen, behalve als je op zoek bent naar een slaaptent want dan is deze tent niet voor jou

Omkleedtent van Nordfalk

Op de achtste plek staat nog een omkleedtent, dit keer van het merk Nordfalk. Met dit soort tenten kun je een eigen plekje naast je slaaptent maken waar je makkelijk en zonder pottenkijkers kan omkleden, douchen of naar de wc gaan. Deze tent is ook handig om mee te nemen naar het strand zodat je daarin kan omkleden. Deze pop-up verkleedtent is 2,2 kilogram en heeft een stahoogte van 190 centimeter. Deze tent is dus iets zwaarder als de zevende optie in deze top 10.

Pluspunten:
makkelijk op te zetten en weer op te bergen
je eigen speciale tent om in om te kleden of andere privé-bezigheden te doen
meegeleverde draagtas is makkelijk overal mee naartoe te nemen

minpunten:
iets zwaarder dan de voorgaande optie

Pop-up tent van licht gewicht voor op het strand van Botc

Op de negende plek in de top 10 voor beste lichtgewicht tenten staat weer een pop-up tent voor op het strand. Deze pop-up tent is makkelijk op te zetten en beschermt je dan tegen de felle zon en wind op het strand. Er passen 2 tot 3 personen onder dus je kunt er gerust met je partner en kind of huisdier onder zitten. Even afkoelen in de schaduw is namelijk erg prettig op een warme zomerdag. Deze strandtent van Botc is maar 1,5 kilogram en daardoor makkelijk mee te nemen naar het strand. De stahoogte is maar liefst 150 centimeter.

Pluspunten:
makkelijk op te zetten
geleverd in platte draagtas die je overal makkelijk mee naartoe kan nemen
droogt snel
hoge kwaliteit

Minpunten:
geen

Lichtgewicht pop-up tent van Lastpak

Deze pop-up tent van Lastpak staat op de laatste en tiende plek in deze top 10 voor beste lichtgewicht tenten van dit moment. Deze tent is makkelijk op te zetten door zijn pop-up systeem en dan passen er twee mensen in. Deze tent is 1,5 kilogram, samen met de haringen, lijnen en de verpakking is alles 4 kilogram. In en om de tent zit muggengaas tegen insecten en voor goede ventilatie. Daarnaast is de tent gemaakt van sterk en stevig materiaal. De tent is makkelijk op te zetten, blijft goed staan door de kabels en haringen en is ook makkelijk weer op te bergen in de tas.

Pluspunten:
hoge kwaliteit
stevige tent
ruim plek voor 2 personen
licht gewicht van 1,5 kilogram

minpunten:
de tent heeft 1 wand en kan hierdoor sneller vochtig worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *