April 17, 2024
0

3 persoons tent

Quechua tent 3 personen

Ben je op zoek naar de beste 3 persoons tent? We helpen je graag met wat achtergrond informatie. Alles wat je moet weten over een 3 persoons tent!

3-persoonstenten hebben zeer veel toepassingen. Je kunt ermee naar festivals, trektochten maken of een aantal weken op een camping gaan staan. 3-persoonstenten zijn erg populair. Vaak kiezen mensen die met zijn tweeën op vakantie gaan ervoor om toch een 3-persoonstent mee te nemen. Die tenten zijn wel iets zwaarder in gewicht dan een 2-persoonstent, maar dat extra gewicht betaalt zich ruimschoots terug in de extra ruimte die je dan hebt. Die ruimte is erg prettig als het slecht weer is. Ook heb je dan plaats om tassen met kleding of rugzakken ’s nachts in de tent op te bergen.

Bekijk ook onze 2 persoons tent.

De afmetingen van de beste 3-persoonstenten

De kleine beste lichtgewicht 3-persoonstenten zijn uitermate geschikt voor trektochten. In de verpakking zijn deze tenten zo klein dat ze gemakkelijk op een fiets of aan een rugzak bevestigd kunnen worden. Het meest handig zijn de popup tenten. Die kun je als het ware uit de verpakking in de lucht gooien en dan zetten ze zichzelf op. De grotere beste 3-persoonstenten zijn vooral geschikt voor vakanties op een camping. Deze tenten zijn vaak voorzien van een extra leefruimte bij de ingang en met wat meer luxe. Een wat zwaardere constructie zorgt vaak voor extra gewicht. Dat betekent wel dat de tenten wat steviger zijn en wat langer mee gaan.

Denk aan de privacy in de beste 3-persoonstenten

In 3-persoonstenten is altijd maar één slaapcabine te vinden. Voor meer cabines is geen ruimte. Als je met drie personen op vakantie gaat is het dus zaak dat je goed met elkaar kunt opschieten. Als dat niet zo is kun je beter twee 2-persoonstenten meenemen. Bij een groepje van drie personen dat samen een festival bezoekt maakt het verschil in gewicht tussen één 3-persoonstent en twee 2-persoonstenten weinig uit. Ook het prijsverschil tussen één 3-persoonstent en twee 2-persoonstenten is maar vrij gering.

Kamperen in de beste Quechua 3-persoonstenten en luxe?

Bij kamperen in een 3-persoonstent is luxe niet één van de meest belangrijke dingen. Kamperen betekent ‘terug naar de basis’ en dan moet je niet al te kinderachtig zijn. Toch zijn er wel wat slimmigheidjes in een tent die het verblijf een stuk aangenamer kunnen maken. Zoals ventilatieopeningen. Dat helpt om het vocht dat ’s nachts ontstaat door condensatie tegen het tentdoek uit de tent te verdrijven. Een tentdoek dat geen licht doorlaat is prettig als je van uitslapen houdt. Dat doek houdt het licht van de opkomende en ondergaande zon tegen. Er zijn ook soorten tentdoek leverbaar waardoor de temperatuur in de tent minder snel stijgt.

Luxe bij het opzetten van de beste 3-persoonstenten

Ventilatie, opbergruimte, lichtdicht tentdoek en temperatuur verlagend tentdoek is beschikbaar voor alle soorten 3-persoonstenten. Een luxe optie die alleen relevant is voor 3-persoonstenten waarmee je voor een langere periode op een camping staat is een constructie op luchtdruk. De ‘buizen’ worden dan opgepompt met lucht en daar haalt de tent zijn stevigheid uit. Het opzetten en afbreken van dit type tenten is kinderspel. Deze tenten zijn minder geschikt voor trektochten vanwege hun gewicht. Het is bovendien noodzakelijk om een speciale pomp mee te nemen, die bij trekker kostbare bagageruimte in zou nemen.

De beste 3-persoonstenten van Quechua

In het onderstaande overzicht zijn de beste 3-persoonstenten van Quechua te vinden. De naam van de tenten geven een indruk van de kenmerken van de verschillende modellen. 2 seconds tenten zijn popup tenten. Die kun je heel snel opzetten. Air seconds tenten zijn ook snel op te zetten, maar met behulp van een frame op luchtdruk. Fresh&black betekent dat het tentdoek geen daglicht doorlaat. XL betekent dat de tent een extra leefruimte heeft. Een tent met de vermelding ‘met bogen’ heeft een frame bestaande uit flexibele kunststof stangen, die in het tentdoek worden geschoven.

We wensen je veel plezier met je 3 persoons tent!

Enig resultaat