May 24, 2024
0

Quechua Fresh & Black

Fresh & Black tent van Quechua

Tentenproducent Quechua heeft enkele Jaren geleden het Fresh & Black principe geïntroduceerd. Dat is een oplossing waarmee het slaapcomfort in een tent sterk verbetert. Vanwege het succes van het systeem zijn bijna alle modellen van Quechua inmiddels leverbaar in zowel een standaard uitvoering als een Fresh & Black uitvoering. Een Fresh & Black tent is onmiddellijk herkenbaar als je bij zo’n tent naar binnen kijkt. Want binnen is het – ook overdag – helemaal donker. Het is de vraag of je daar nu altijd heel erg blij mee moet zijn, want een boek lezen is er niet meer bij. Maar voor een goede nachtrust moet je ook wat over hebben.

Bekijk alle Quechua tenten.

Geen licht meer in de Fresh & Black tent van Quechua

Als je een keer met een tent met vakantie bent geweest zal je ongetwijfeld kennis hebben gemaakt met de slaapproblemen, die zo kenmerkend zijn voor een kampeerder. Als je voldoende nachtrust wilt hebben is er eigenlijk geen andere keuze dan al heel vroeg in de avond naar bed gaan. Alleen dan ben je verzekerd van voldoende uren zonder zonlicht. Want – een beetje afhankelijk van de tijd in het jaar waarin je met vakantie gaat – de zon komt soms al tussen 04.00 – 05.00 op. De meeste tentdoeken kunnen dat zonlicht niet tegenhouden. De kans is dus groot dat je dan wakker wordt.

In de Fresh & Black tent van Quechua is dat probleem aangepakt. Het tentdoek heeft een behandeling gehad waardoor dit aan de binnenkant van de tent helemaal zwart is geworden. De coating op het doek is zo dik, dat er helemaal geen zonlicht meer in de tent kan komen. Nou ja, op enkele speldenknopjes na dan. Maar, zoals Quechua beweert, blijft 99% van het zonlicht buiten. Dat zou best eens kunnen kloppen. Het effect is, dat je het niet meer merkt als de zon opkomt. Het blijft pikdonker in de slaapcabine, zodat je ongestoord kunt doorslapen. Quechua heeft dus met succes de overlast van zonlicht in de tent aangepakt.

Minder warmte in de Fresh & Black tent van Quechua

Maar er is nog een reden waarom je in de ochtend niet kunt uitslapen in een tent. Want de zon verspreidt niet alleen licht, maar ook warmte. In een tent met een standaard tentdoek wordt het al heel vroeg in de ochtend snikheet, zodat je je tent uitbrandt. Ook dat probleem is door Quechua met succes aangepakt. Het tentdoek heeft aan de buitenzijde een hele lichte kleur. Door die kleur wordt de zonnewarmte gereflecteerd. De warmte gaat dus minder in het tentdoek zitten, dat het weer doorgeeft aan de lucht in de tent. Ten opzichte van een standaard tentdoek wordt het in de tent tussen 15% en 20% minder warm.

Er is nog een reden waarom de Fresh & Black tent van Quechua minder warm wordt. In deze tenten is veel aandacht besteed aan de ventilatie. De tent is zo geconstrueerd dat koelte van de bodem van de tent wordt gebruikt om de lucht te koelen. Dat is gerealiseerd door voldoende ventilatieopeningen te maken, plus de mogelijkheid om de achterwand van de binnentent volledig te openen. Kennelijk helpt ook de vorm van de tent om hem koel te houden. Hoe het precies werkt is niet helemaal duidelijk, maar feit is dat het in de Fresh & Black tent van Quechua minder warm is dan in een ‘gewone’ tent. Dat is goed voor je nachtrust.

Fresh & Black tent van Quechua voor kinderen

De popup tenten van Quechua worden vaak gebruikt als bijzettent voor kinderen naast een caravan of een familietent. Kinderen vinden het prachtig als ze een eigen slaapplek hebben. Doordat alle modellen als Fresh & Black tent van Quechua verkrijgbaar zijn kunnen ook kinderen tijdens de vakanties beter slapen. Het blijkt dat zij in de ochtend wat langer in hun tentje blijven liggen. Maar ook ’s-avonds werkt het principe prima. Doordat het donker is in deDoordat het donker is in de tent kunnen kinderen veel eerder slapen. Ze krijgen dus meer rust en kunnen het de volgende dag langer volhouden. Dat is prettig voor het hele gezin.

Fresh & Black tent van Quechua is een flinke stap voorwaarts

Ondanks de goede ervaringen met de Fresh & Black tent van Quechua is een kleine waarschuwing wel op zijn plaats. Het systeem zorgt ervoor dat het donker blijft in de tent en dat het er niet zo snel warm wordt. Dat is goed voor de nachtrust. Maar er zijn op een camping wel meer redenen waardoor je voortijdig wakker kunt worden. Zoals luidruchtige buren of drukke wegen in de omgeving. Misschien dan Quechua daar in de toekomst een oplossing voor kan verzinnen.

Fresh black quechua tent

In beeld: Fresh & Black Quechua tent

Bekijk ook de opblaastent.

Enig resultaat