May 24, 2024
0

5 persoons tent

De beste 5-persoonstenten

Op zoek naar de beste 5 persoons tent?

De beste 5-personenstenten zijn in slechts een paar varianten verkrijgbaar. Dat komt doordat er niet zo vaak groepen van 5 personen of meer in één tent gaan zitten. In de beste 5-persoonstenten zitten – net zoals bij de 6- en 8-persoonstenten – altijd meerdere slaapcabines. Bij de 6- en 8-persoonstenten kunnen dat er tot wel vier zijn. In een 5-persoonstent zitten maximaal twee slaapcompartimenten. Meestal is dat een wat grotere voor drie personen en een kleinere voor twee personen. Zo’n tent is bijvoorbeeld geschikt voor een groot gezin of een gezin met 1 klein kind, waarbij de grootouders mee gaan kamperen.

De slaapcabines in de beste 5-persoonstenten

Bij vrijwel alle tenten voor 5 personen of meer is de leefruimte behoorlijk groot. Vaak kun je er met alle leden van de groep wel eten als het een keer slecht weer is. Als er een groot gezin in de tent kampeert is die leefruimte de centrale plek. De ouders kunnen daar verblijven als (een deel van) de kinderen al in bed ligt. Dat is voor de kinderen prettig, want ze horen dat hun ouders in de buurt zijn. En de ouders hebben een beetje privacy na een drukke vakantiedag op of in de buurt van de camping. Het voordeel van twee aparte slaapcompartimenten is, dat de kinderen niet wakker worden als de ouders naar bed gaan.

De verdeling van de ruimte in de beste 5-persoonstenten

Bij de meeste 3-persoonstenten zit er achter de deur meestal eerst een kleine leefruimte en daarachter liggen de slaapcabines. Bij de beste 5-persoonstenten zijn er ook modellen op basis van die indeling, maar er zijn ook andere indelingen mogelijk. Populair zijn bijvoorbeeld tenten waarbij de leefruimte in het midden zit en twee slaapcabines elk aan een zijde. Soms kun je aan beide zijden van de leefruimte door een deur naar binnen en buiten. Er zijn ook 5-persoonstenten met een deur vanuit de slaapcompartimenten naar buiten. Dan kun je ’s nachts naar het toilet zonder de andere tentbewoners wakker te maken.

Uitvoeringen van de beste 5-persoonstenten

De beste 5-persoonstenten worden geleverd in verschillende uitvoeringen. Sommige modellen zijn zeer goed bestand tegen barre weersomstandigheden, zoals harde wind en flinke regenbuien. Met andere modellen kun je beter voor campings in een omgeving met een wat rustige weertype kiezen. Eén van de luxe opties die beschikbaar zijn is een opblaasbaar frame. Doordat in deze opblaasbare tenten de slaapcompartimenten een integraal onderdeel zijn van de buitentent gaat het opzetten en afbreken van de tent heel gemakkelijk en snel. Als je kiest voor speciaal tentdoek wordt zonlicht voor 99% tegen gehouden. Dan kunnen de kinderen ‘s-avonds op tijd naar bed en heb je heel vroeg in de ochtend geen last van de opkomende zon.

De beste 5-persoonstenten van Quechua

In het volgende overzicht zijn de beste 5-persoonstenten en de tenten voor zes personen van Quechua op een rij gezet. Uit de naam van de tenten is op te maken met welke uitvoering je te maken hebt. Bij een opblaasbare tent wordt het frame met lucht gevuld. Een tent waar fresh&black bij staat heeft speciaal tentdoek, dat het zonlicht tegenhoudt en opwarming van de tent tegen gaat. Daardoor kun je in deze tenten beter en langer slapen.

Opblaasbare fresh&black tent voor 5 personen met 2 slaapcompartimenten.

Bekijk de beste 5 persoons tent!

Enig resultaat