beste familietent 2022

De top 10 van de beste familietenten van dit moment

Ga je graag met familie kamperen? Dan is het heel gezellig om met zijn allen in een tent te verblijven en natuurlijk ook fijn voor de warmte. In dit artikel willen we je de top 10 van de beste familietenten laten zien. Deze 10 familietenten zijn allemaal toppers en erg goede opties. Ben je benieuwd naar de top 10 beste familietenten van dit moment? Lees dan snel verder.

Bekijk ook de beste pop-up tenten van 2022.

Tunneltent voor 4 personen van Happy People

Op de eerste plek in deze top 10 voor beste familietenten staat de 4 personen familietent van Happy People. Deze tent is perfect voor een gezin van 4 personen. De tunneltent is 420 centimeter lang en in de camouflerende kleuren groen en grijs. In de tunneltent zitten twee gescheiden slaapruimtes en dus ook ideaal voor een vriendenvakantie. In het tussenstuk kun je spullen opbergen of lekker eten en drinken.

Pluspunten:
Perfecte tent voor een gezin van 4 personen of een vakantie met een ander stel
Groot tussenstuk waarin spullen kunnen worden opgeborgen en spelletjes kunnen worden gespeeld
De tent is van sterk materiaal, namelijk doek van polyester en stokken van glasvezel

Minpunten:
Tent is niet geheel waterdicht en kan gaan lekker als het langer dan 3 uur een aan stuk regent.

Familietent voor 4 personen van Coleman

Op de tweede plek in deze top 10 staat de prachtige groen met grijze Coleman familietent voor 4 personen. Ook deze tent is dus weer ideaal voor een gezin of als je op vakantie gaat met je vrienden. De tent heeft een grote voortent waarin makkelijk gezeten kan worden en veel spullen kunnen worden opgeslagen. Daarnaast zit er ook een luifel aan vast. Deze tent is vrijwel waterdicht en ook brandvertragend. Daarnaast zijn er twee aparte kamertjes om in te slapen. Perfect dus voor een familie of als je met een ander stel weggaat.

Pluspunten:
Erg ruime tent met grote voortent en twee aparte slaapdelen
Gemaakt van sterk materiaal
Waterdicht en brandvertragend

Minpunten:
Geen

Tipitent voor 4 personen van Somultishop

Deze tipitent is geschikt voor 4 personen en ziet er natuurlijk erg leuk uit met zijn unieke tipivorm. Daarnaast is de tent gemaakt van sterk polyester en bestand tegen regen en zon. Daarnaast zit er ook muggengaas op de tent en speciale ramen voor doorluchting. Ook is het ventilatiesysteem erg goed in deze tent.

Pluspunten:
Leuke vorm tent om met je kinderen in te kamperen
Stevige tent gemaakt van sterk materiaal
Muggengaas en ventilatieopeningen maken de tent erg fijn om in te slapen

Minpunten:
Vooral ruimte voor slapen en minder ruimte voor het opbergen van spullen of om spelletjes te spelen

Familietent voor 8 personen van Skandika

Op de vierde plek in deze top 10 voor de beste familietenten staat de 8 personen tent van Skandika. Deze grote tent is geschikt voor 8 personen en er is dus ook veel ruimte om te zitten of voor je spullen als je met minder personen bent. De hoogte van de tent staat het daarnaast toe om te kunnen staan in de tent, vooral als je iets kleiner bent. De tent is makkelijk op te zetten en ook makkelijk weer op te bergen. Daarnaast is de tentvloer ingenaaid en zit er muggengaas bij de toegangsdeur. Ook het ventilatiesysteem werkt goed.

Pluspunten:
Erg grote tent, geschikt voor 8 personen en veel ruimte voor spullen en zitten, vooral als je met minder dan 8 bent
Gemaakt van sterk materiaal
Muggengaas en ventilatieopeningen voor bescherming en een fijne slaapplek
Minpunten:
Als je met 8 personen in deze tent slaapt, is er minder ruimte over voor zitten en je spullen

Nevada koepeltent voor 4 personen van High Peak

Op de vijfde plek in deze top 10 staat de Nevada koepeltent van High Peak. Hier passen 4 personen in. Deze tent is gemaakt van sterk materiaal en daarom bestand tegen de zon en regen. In de kleine voortent is er genoeg ruimte om een paar spullen kwijt te kunnen en in de tent is er genoeg ruimte voor 4 personen of minder om in te slapen. Ook zitten er folievensters in de tent en zijn er ventilaties aanwezig. Daarnaast is de tent gemaakt van sterk materiaal en zijn de tentstokken nog sterker.

Pluspunten:
Prachtige tent met mooi uiterlijk
Bestand tegen zon en regen
Gemaakt van sterk materiaal en sterke tentstokken

Minpunten:
Weinig ruimte over voor zitten en je spullen als er vier mensen in de tent slapen
Kan krap worden met 4 mensen

Kira koepeltent voor 4 personen van High Peak

Op de zesde plek in deze top 10 staat de Kira koepeltent voor 4 personen, ook weer van High Peak. Ook deze tent is weer gecoat en hierdoor bestand tegen de zon en regen. De voortent is open te doen aan de voorkant of aan de zijkant. Zo kun je dus vanaf twee kanten naar buiten stappen en ook de tent goed laten luchten. In de voortent is ook veel ruimte om je spullen of stoelen neer te zetten. Ook op deze tent zit weer muggengaas en daarnaast ook een goed ventilatiesysteem. Daarnaast is de binnenkant van de tent verduisterd en kun je dus goed slapen zonder last te hebben van een opkomende zon.

Pluspunten:
Grote voortent
Tent gemaakt van sterk materiaal en sterke stokken
Bestand tegen zon en regen
Verduisterende binnenkant voor beter slapen

Minpunten:
Kan wat krap worden met vier grote personen
Onderzeil is belangrijk om erbij te kopen

4 persoons tunneltent van Redwood

Deze Arco 300 Air koepeltent van Redwood is geschikt voor 4 personen en dus perfect voor een kampeervakantie met je gezin om met vrienden. De stahoogte van deze tent is 190 centimeter en dus erg hoog. Deze tent is opblaasbaar en makkelijk op te zetten. Door de goede constructie met luchtslangen staat deze tent erg snel. Ook zit er een grote voortent aan de binnentent vast. De tent wordt geleverd in een handige tas die makkelijk mee te nemen is.

Pluspunten:
Makkelijk op te zetten
Grote voortent en grote binnentent
Veel mesh ramen en doorluchting-mogelijkheden

Minpunten:
Opvouwen van de tent is lastiger dan het opzetten
De buizen kunnen kapot gaan (maar zijn ook weer makkelijk te plakken)

Familietent voor 10 personen van Luxiqo

Deze prachtige familietent op nummer 8 van de top 10 van de beste familietenten is geschikt voor een grote familie van 8 tot 10 personen. Deze tent is zeer ruim en dus zeer geschikt om in te kamperen met een grote familie. Er zitten fijne en grote leef- en slaapgedeeltes in. Ook zit er een grote voortent aan vast waar je een tafeltje neer kan zetten of spullen in kan leggen. De tent is daarnaast ook 210 centimeter hoog en vrijwel iedereen zal er dus in kunnen staan. Ook op deze tent zit muggengaas en daardoor ook goede ventilatie. Deze tent wordt geleverd in een handige draagtas.

Pluspunten:
Grote tent, met groot slaapgedeelte, groot leefgedeelte en grote voortent
Muggengaas en goede ventilatie
210 centimeter hoog dus je kunt er ook in staan

Minpunten:
Duurt wat langer om op te zetten

Tunneltent van Luxiqo

Op de negende plek in deze top 10 staat een luxe tunneltent van Luxiqo. Ook weer een topper van dit merk. Deze tent is in camouflagetint en valt daarom weg in de natuur. De tent biedt plek voor 8 tot 10 personen. Daarnaast zit er ook weer een grote voortent en groot leefgedeelte in waar spullen kunnen worden gelegd en kan worden gezeten. Ook deze tent is weer 210 centimeter hoog en je kunt er dus makkelijk in staan. Daarnaast biedt het muggengaas bescherming tegen insecten en zorgt het voor goede ventilatie.

Pluspunten:
– tent met veel ruimte in slaapgedeelte, leefgedeelte en voortent
– muggengaas biedt goede ventilatie en bescherming tegen insecten
– erg hoge tent, 210 centimeter, dus vrijwel iedereen zal er in kunnen staan

Minpunten:
– duurt iets langer en is lastiger om op te zetten dan andere opties in deze top 10

Tunneltent voor 6 personen van Outwell

Op de laatste en tiende plek in deze top 10 voor familietenten staat de tunneltent voor zes personen van Outwell. Ook deze tent heeft weer een hoge stahoogte van 210 centimeter. Daarnaast zitten er drie slaapgedeeltes in waar elk twee personen in kunnen slapen. Perfect dus voor een kampeervakantie met je gezin of met vrienden. Daarnaast zit er een groot leefgedeelte en grote voortent bij. Ook zit er een erg goede ventilatiesysteem in.

Pluspunten:
Drie aparte slaapgedeeltes
Grote voortent en groot leefgedeelte
Goed ventilatiesysteem

Minpunten:
Zeil voor voortent wordt er niet bijgeleverd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *